Weijers, Houtreinigers, Ontlakking, Ongedierte en Pestcontrol

BoktorBedwantsHoutwormKakkerlakkenKrekelsMierenMottenMuggenRattenOvenvisjePapiervisjeVliegenVlooienWespenMuizenZilvervisje

Kakkerlakken                          

Komen in Nederland op grote schaal voor, met als belangrijkste soort de Duitse kakkerlak  Deze komt ondermeer voor in woningen, levensmiddelenbedrijven, kantoren, bakkerijen, hotels, restaurants, ziekenhuizen en scholen. De verspreiding van deze insecten vindt o.a. plaats door het binnenbrengen van emballage, containers, etc. Door verhuizingen en transporten kunnen niet alleen kakkerlakken in een gebouw worden gebracht, maar ook kunnen op deze manier de dieren en/of eipakketten mee naar huis worden genomen. Eenmaal binnengebracht kunnen deze insecten zich snel vermenigvuldigen en een plaag vormen. Zij kunnen allerlei ziekteverwekkende organismen in zich dragen en daarmee het voedsel besmetten. Ook kunnen kakkerlakken allergien veroorzaken.

Amerikaanse kakkerlak 

Kakkerlakken zijn lichtschuw en leven in een warme en vochtige omgeving met voldoende voedsel, met name in keukens.  Eenmaal binnen verspreiden ze zich gemakkelijk, bijv. via leidingdoorvoeren of een gat in een voeg van de muur. Zodra het donker is gaan ze op zoek naar voedsel en verontreinigen dit d.m.v. hun uitwerpselen. Hierdoor worden vele bacterin, en dus ziekten overgebracht. Doordat de kakkerlak zich nauwelijks laat zien word zij pas opgemerkt als er grote aantallen aanwezig zijn. Wering is belangrijk, zorg ervoor dat er zo min mogelijk schuilplaatsen zijn en aanbod van voedsel. Ruim voedselresten op en betracht goede hygine. Vormen de kakkerlakken toch een plaag schakel dan een deskundige in, die een gedegen onderzoek doet  i.v.m. de verspreiding van de kakkerlak. Ook hier geldt dat sommige bestrijdingsmiddelen alleen door de deskundige mogen worden toegepast. Voor deskundige bestrijding en preventie van kakkerlakken kunt U natuurlijk terecht bij WEIJERS PESTCONTROL, Uw aanspreekpunt voor alle ongedierteproblemen. Onze gediplomeerde ongedierte- bestrijders werken uitsluitend met wettelijk toegestane middelen.