Weijers Houtreinigers

 Vakmanschap uit Venlo.

Weijers Houtreinigers uit Venlo is vanaf de start in 1981 uitgegroeid tot een firma die bedrijven, instellingen en particulieren tot in de wijde omtrek van Nederland tot haar klanten mag rekenen. Dat is niet zo vreemd, want het werk dat Weijers aflevert, kent iedereen.

Weijers Houtreinigers maakt alles schoon waar lak op zit; houten meubels, deuren, metalen velgen van auto's, auto's, motors en fietsen, fiets en motorframes en zelfs verkeersborden.  Bij de specialisten van Weijers is elk voorwerp, hou oud dan ook, in goede handen: de middelen die worden gebruikt om de lak en/of was te verwijderen zijn ongevaarlijk voor het materiaal.

Weijers Houtreinigers doet meer dan de naam doet vermoeden. Naast het reinigen van meubels en houtsoorten, houdt het bedrijf zich ook bezig met ongediertebestrijding, het ontlakken van alle metalen en de verkoop van accessoires voor de verfraaiing antieke en moderne meubels. Ook benodigdheden voor diverse oppervlaktebehandelingen van hout kan het bedrijf leveren. Buiten deze diverse materialen kan men ook bij Weijers terecht voor een zeer vakkundig advies, zodat men enkele kleinere klusjes zelf kan doen met een professioneel resultaat.

 

 

Het begin.

In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf verschillende fases  doorlopen. Het begon echter allemaal met de Amerikaan Houck. Hij ontwikkelde in 1966 een systeem voor het reinigen van hout. Deze methode sloeg dermate aan, dat Houck besloot zijn formule  ook in andere landen te introduceren. Een van de landen waar hij   neerstreek was Nederland, waarmee het filiaal van  Weijers Houtreinigers was geboren. In de jaren daarna maakte het bedrijf een sterke groei door; steeds meer mensen wilden hun oude meubels op laten knappen. Voldoende werk dus voor Weijers, die hierdoor al snel naamsbekendheid kreeg.

In het begin legde het bedrijf zich toe op het reinigen en ontlakken van antieke meubels. Toen bleek dat er niet alleen vraag was naar reiniging, maar ook naar opknapbeurten, is er een winkel gestart met alles voor antieke meubels. Sloten, scharnieren en beslag, maar ook beits, was en onderhoudsmiddelen zijn hier verkrijgbaar.

         

Dodge Charger ontlakt

Omdat er nogal wat meubels bij Weijers werden afgeleverd met boktor en houtwormschade, werd ook de bestrijding hiervan ter hand genomen. Ook hierin werd veel ervaring opgedaan , en tegenwoordig heeft Weijers dan ook een gespecialiseerde afdeling voor ongediertebestrijding in huis. Voor vele particulieren en bedrijven heeft Weijers de laatste jaren uitkomst gebracht in het voorkomen en het bestrijden van alle ongedierte. Voor huiseigenaren, woningbouwverenigingen, gemeenten en horeca staan de specialisten van Weijers klaar met raad en daad. Op verantwoorde wijze worden de plaaggeesten bestreden met gelegaliseerde en milieuvriendelijke middelen. 

 

Zoals de afdeling Ongediertebestrijding uiteindelijk uit het repareren van meubels ontstond, zo groeide het reinigen en ontlakken van meubels uit naar het chemisch ontlakken van metalen. Weijers VOF is dan ook actief in het ontlakken van bijvoorbeeld oude auto's, motoren, fietsen enz. Maar ook producten die bij de lakkerijen verkeerd zijn gelakt kunnen bij ons terecht om zorgvuldig ontlakt te worden, zodat ze weer van een nieuwe lak- of Coating kunnen worden voorzien.