Weijers, Houtreinigers, Ontlakking, Ongedierte en Pestcontrol

BoktorBedwantsHoutwormKakkerlakkenKrekelsMierenMottenMuggenRattenOvenvisjePapiervisjeVliegenVlooienWespenMuizenZilvervisje

Houtworm

Dit is de meest voorkomende houtboorder binnen gebouwen. Ze tasten zowel naald als loofhout aan. In mei t/m augustus kunnen de kevers uit het hout tevoorschijn komen, ze kunnen dan uitstekend vliegen; ze gaan dan paren, waarna de vrouwtjes 20 tot 40 eitjes leggen in spleten van het hout. De uit de eitjes gekomen larven boren zich ter plaatse in het hout. Voordat het kevers geworden zijn, zullen zij als larve eerst 3 tot 4 jaar in het hout gangen boren. De kevers veroorzaken de uitvliegopeningen; rond met een diameter van 1-2 mm, daarentegen veroorzaken de larven de grootste schade. Weijers maakt voor de bestrijding van de houtworm en de boktor gebruik van een vloeistofpomp die buiten het gebouw blijft staan . Met behulp van deze pomp kunnen wij een bepaalde druk opbouwen die nodig is om de vloeistof op het hout te vernevelen.
Doordat de vloeistof op het hout verneveld wordt, gaat er meer vloeistof in het hout waardoor de werking optimaal zal zijn (zie foto links).De houtworm en boktor zal op zijn weg naar buiten door de laag met bestrijdingsmiddel heen knagen, en dit niet overleven.
Voor deskundige bestrijding en preventie van de houtworm en boktor kunt U natuurlijk terecht bij WEIJERS PESTCONTROL, Uw aanspreekpunt voor alle ongedierteproblemen. Onze gediplomeerde ongedierte- bestrijders werken uitsluitend met wettelijk toegestane middelen.