Weijers, Houtreinigers, Ontlakking, Ongedierte en Pestcontrol

Chemisch ontlakken

Veel klanten verwachten dat het ontlakken van hun spulletjes een hardhandig karweitje is. Ze zijn dan bang dat er van hun vaak dure stukken niets over zal zijn na de behandeling. Weijers kan ze gelukkig geruststellen; er wordt gebruik gemaakt van chemische baden, waar de materialen worden ondergedompeld om een tijd in te weken. Op deze wijze wordt er niets beschadigd en wordt alleen de laklaag verwijderd. Na het bad worden de stukken met warm water afgespoeld. De volgende stap is het drogen van de meubels. Dit gebeurt aan de lucht.

Na droging kan het meubelstuk verder worden behandeld. Eventueel een behandeling tegen houtworm kan nog worden uitgevoerd.

Weijers kan de volledige verdere behandeling van het meubel doen. Het resultaat is dan een meubel, dat geheel naar wens van de klant in kleur is afgewerkt. Dat kunnen beits of lak zijn, maar ook was of olie is een van de mogelijkheden. Het gamma van kleuren is nagenoeg onbeperkt. In overleg met de klant kunnen er diverse oppervlaktebehandelingen worden uitgevoerd, zodat er uiteindelijk een meubel kan worden afgeleverd, dat er weer enkele tientallen jaren tegen kan.

Voor de doe-het-zelver staat Weijers altijd klaar met een goed en eerlijk advies, en de nodige materialen voor de verdere afwerking van het meubelstuk zijn in de winkel verkrijgbaar. Natuurlijk zijn alle materialen van een uitstekende kwaliteit, want Weijers verkoopt alleen goede materialen waar het bedrijf voor de volle 100% achter staat.

chem1    chem2